neden reformer

Uzun süreli ,sağlıklı ve kaliteli yaşamak hepimizin ortak arzusudur. Bazılarımız uzun ömürlü bir yaşama isteğini ön planda tutar; bazılarımız ise yaşam kalitemizin uzun yaşamaktan çok daha önemli düşünür. Doğru olan ise sağlıklı , nitelikli ve uzun ömürlü bir yaşamdır.
İnsan yaşının ilerlemesi ile doğal olarak ortaya çıkan fonksiyonel kayıplar ya da yetersizlikler yaşam kalitesini olumsuz etkilemeye başlar. İşte tam da burada fiziksel aktivitenin yarattığı katma değer daha fazla ön plana çıkmaktadır.
Düzenli olarak yapılan fiziksel aktivitelerin insan ömrünü ve sağlık kalitesini arttıracağını söylemek yanlış olmaz. Yapılan bilimsel çalışmalar da bu teoriyi desteklemektedir. Fiziksel aktivitelerin vücut fonksiyonlarını geliştirdiği ve daha verimli hale getirdiği gerçeği bir çok akademik çalışma ile de ıspatlanmıştır.
Tercih ettiğimiz fiziksel aktivitelerde önemli olan; tüm vücut kaslarınızın aynı anda ve eşit şekilde çalışıp güçlenmesini ve daha sağlıklı hale gelmesini sağlamamızdır.
Reformer Pilates diğer spor aktivitelerinde ki gibi lokal kas gruplarına hitap edip, kısa kas yapmak yerine; tüm vücut kaslarınızın aynı anda ve eşit şekilde çalışıp güçlenmesini sağlar. Doğru nefes , doğru tempo, odaklanma ve akıcı hareket ilkelerine bağlı kalarak , kas gruplarını esnetip uzatarak kuvvetlendirir.
Aktivitelerimizde omurga sağlığınız başta olmak üzere ; bel fıtığı , boyun fıtığı ve skolyoz hastalıklarından duyduğunuz rahatsızlıkları azaltmanıza destek oluyoruz.
Denge ve hareket kabileyetinizi geliştiriyor, postür duruş bozuklarının giderilmesine , kas ve eklem ağrılarınızı en aza indirilmesine , vücut esnekliğinizin artmasına , hastalık risklerinin azaltılmasına ve kollestrol seviyenizin (HDL) yükseltilmesine katkı sağlıyoruz.
Reformer Pilates ;
Her yaştan insanın rahatlıkla yapabileceği egzersizler bütünüdür.
Doğuştan veya sonradan engelli bireylerin kas kütlelerini kuvvetlendirir.
Eklem açılma problemlerinin azaltılmasına katkı sağlar.
Farklı spor branşlarında bulunan kişilerde kas esnekliğini arttırır.
Sıkılaşmanızı ve fit bir görünüme kavuşmanızı sağlar.
Sakatlık rehabilitasyonunda fayda yaratır; etkilidir.
Eğlenceli bir ortamda daha sağlıklı ve uzun ömürlü bir gelecek için siz değerli katılımcıları Reformer Pilates aktivitelerimize davet ediyorum.
Reformer Pilates için hala geç değil …
BEDENİNİN MAHKUMU OLMA ; PATRONU OL !!!!
Karşıyaka Reformer Pilates - Kamer Hoca



Lütfen Bekleyin